Preview Mode Links will not work in preview mode

Fanny och Ila - Hållbar livstil och holistisk hälsa

Apr 28, 2019

Kollagen är ett naturligt protein som utgör ungefär en tredjedel av allt protein i kroppen. Kollagen finns framför allt i elastisk vävnad såsom hud, brosk och senor.

Kollagenhalt och kroppens kollagenproduktion är viktig för att huden ska hålla sig elastisk, spänstig och frisk, men i takt med åldrandet...


Apr 25, 2019

Forskning visar att ca 80% av våra dagliga tankar är negativa. Därför måste vi träna för att forma mera positiva tankar - varje dag!

Vi kan också öka glädjen med andra knep.

I detta avsnitt ger vi dig 10 nycklar som kan hjälpa och boosta hjärnan och på andra sätt skapa mer positiva vibbar i vardagen.

Bland...


Apr 18, 2019

I detta avsnitt bekantar vi oss med socker.

Vi fördjupar oss i vad kolhydrater är och hur vi kan dela in dem i olika grupper enligt hur de är uppbyggda och deras egenskaper. Till exempel skillnaden mellan glukos och frukos och hur sötningsmedel arbetar i kroppen?

Vi berättar vad vi gillar och hur vi tänker när vi...


Apr 11, 2019

Detta avsnitt handlar om kemikalierna i barnets värld.

Hur ska man tänka när det kommer till barnrummet? Till prylarna, leksakerna, inredningen, sängen och elektroniken.

Vilka slags leksaker bör man undvika? Vi tar oss en djupdykning i vilka material som är bättre och tryggare och mycket mer!

Värt att tänka på...


Apr 4, 2019

Candida är den vanligaste potentiellt sjukdomsframkallande jästsvampen och finns i naturligt både hos djur, människa och på frukter och växter.

Candida är en del av den normala mikrofloran och den finns i munnen, slidan och tjocktarmen. Den orsakar vanligen inga besvär men om den av olika orsaker börjar växa...