Preview Mode Links will not work in preview mode

Fanny och Ila - Hållbar livstil och holistisk hälsa

Oct 31, 2019

I detta avsnitt pratar vi om naturlig skönhet med fokus på smink. Vi förklarar vad som menas med "kemikaliecocktail" och berättar vilka kemikalier det kan vara smart att undvika i sitt smink.

Och vet du vad det är för skillnad på naturkosmetik, ekologiskt smink, cruelty free och veganskt smink? Vi reder ut...


Oct 27, 2019

I detta bonusavsnitt diskuterar vi varför alla borde träna sina muskler för att leva längre, bli gladare och hantera stress bättre.

Hur kan man hitta motivation, en lämplig träningsform och få rätt teknik. Och hur ska man äta före, under och efter träning?

Dessutom svarar vi på lyssnarfrågor kring...


Oct 24, 2019

I veckans avsnitt diskuterar vi fördomar och myter kring hållbart leverne och om man måste man leva på ett visst sätt för att få kalla sig hållbar.

Måste man bli vegan? Är ekologiskt alltid bättre än närodlat? Kan man överhuvudtaget få äga en bil? Måste man gå omkring i gamla kläder? Och betyder...


Oct 17, 2019

Många hälso- och miljömedvetna kvinnor och män undrar över hormonfria preventivmedel.

Därför har vi skapat en lista över 13 olika preventivmetoder som inte innehåller eller släpper ut hormonstörande ämnen som skadar djur, natur eller människor.

Vi fördjupar oss i:

  1. Billingsmetoden, naturlig...


Oct 10, 2019

Arbetsplatsen ska gynna de som jobbar där. Hur är din arbetsplats? Och vad kan du göra för att öka trivseln och se till att din hälsa inte försämras för att du går till jobbet?

I detta avsnitt diskuterar vi:

  • Arbetsglädje
  • Ergonomi i jobbet
  • Inomhusluften luftkvalitet med växter
  • Kaffe
  • Vatten
  • Det ska vi...