Preview Mode Links will not work in preview mode

Fanny och Ila - Hållbar livstil och holistisk hälsa

May 31, 2020

Levern är fantastisk med viktiga funktioner i kroppen. Och vi lär oss hela tiden mer om hur detta komplexa organ fungerar.

Vi tar oss nu en första titt på den fantastiska levern som jobbar tätt ihop tillsammans med gallblåsan och bukspottskörteln. Den omvandlar och lagrar energi, producerar viktiga ämnen och...


May 28, 2020

I detta avsnitt gästar Linnéa Eriksson vår podd.

Hon fick diabetes typ 1 när hon var 18 år. Och från att vara helt ointresserad av hälsa valde hon småningom att utbilda sig till hälsopedagog och är tillsammans med Jenny en av skaparna av @superfoodsweden på Instagram och bloggen supermat på Må Bra.

Hon...


May 21, 2020

I dagens avsnitt ger vi våra bästa tips på hur du kan optimera näringsintag, tid, energi och ekonomi med smart matprepp. Vi pratar om:

Varför matpreppa - fördelar (och nackdelar?)

Livsmedels hållbarhet

Färdiga rätter kontra ingredienser

Låt resterna bli en ny maträtt

Olika ingredienser: protein, kolhydrater,...


May 14, 2020

I dagens avsnitt inleder vi en serie om eteriska oljor.

Eteriska oljor och växter har vi använt i tusentals år. Inte bara för doftens skull utan också för hälsans; inom aromaterapi, för spirituella syften, kroppsvård, hårvård, huskurer, samt i hemmet och i olika rengöringsmedel.

Vi pratar i denna del om vad...


May 7, 2020

I dagens avsnitt inleder vi vår jakt på den bästa dieten. Eller finns det ens någon? Vi får se. Vi börjar avhandla LCHF. 

LCHF står för Low Carb, High Fat, alltså kost med lite kolhydrater och mycket fett och allt fler vetenskapliga studier visar att LCHF ger bäst resultat när det gäller vikt- och...